نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی دکترا، گروه فیزیولوژی ورزشی واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
2 دکترای تخصصی، گروه فیزیولوژی ورزشی واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
3 دکترای تخصصی، گروه فیزیولوژی ورزشی واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
چکیده
مقدمه: بیماری پارکینسون بعد از بیماری آلزایمر، شایعترین بیماری مخرب دستگاه عصبی است. با توجه به اهمیت تحقیقات پیرامون این بیماری، هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی تأثیر هشت هفته تمرین هوازی همراه با مکمل سیر بر ظرفیت آنتیاکسیدانی تام و پروتئین کربونیل بافت مغز در موشهای صحرایی سالمند مبتلا به پارکینسون شده بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی ۴۰ سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگو-داولی پارکینسونی شده mg/kg ۲ رزرپین به ۵ گروه و در هر گروه ۸ سر موش صحرایی قرار گرفت. گروهها شامل رزرپین، تمرین هوازی، مکمل سیر، تمرین هوازی+ مکمل سیر و گروه کنترل سالم بود. تمرین هوازی به مدت هشت هفته، پنج جلسه در هفته و مدت ۱۵-۴۸ دقیقه با سرعت ۱۰-۲۴ متر بر دقیقه اجرا شد. مکمل سیر نیز روزانه mg/kg ۵۰۰ بهصورت گاواژ مصرف شد. کلیه عملیات آماری با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 26 انجام شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون آنالیز واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافتهها: مقادیر پروتئین کربونیل در گروههای سیر، تمرین هوازی و تمرین هوازی+ سیر بهطور معنیداری کمتر از گروه رزرپین بود (0/001=P). علاوه بر این در گروه تمرین هوازی+ مکمل سیر بهطور معنیداری کمتر از گروه مکمل سیر بود (0/02=P). همچنین مقادیر ظرفیت آنتیاکسیدانی تام در گروههای سیر، تمرین هوازی و تمرین هوازی+ سیر بهطور معنیداری کمتر از گروه رزرپین بود (0/001=P).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل از مطالعه حاضر به نظر میرسد که انجام تمرین ورزشی به همراه مصرف مکمل سیر، شیوه درمانی مؤثری جهت تعدیل استرس اکسایشی و اکسیداسیون پروتئین در موشهای مبتلا به پارکینسون بوده است.
تازه های تحقیق
Morteza Hossienzadeh (Google Scholar)
Asieh Abbassi-Daloii (Google Scholar)
کلیدواژهها
- Dong-Chen X, Yong C, Yang X, Chen-Yu S, Li-Hua P. Signaling pathways in Parkinson’s disease: molecular mechanisms and therapeutic interventions. Signal Transduct Target Ther. 2023;8(1):73.
- Chakrabarti S, Bisaglia M. Oxidative Stress and Neuroinflammation in Parkinson’s Disease: The Role of Dopamine Oxidation Products. Antioxidants (Basel). 2023;12(4).
- Aksu I, Topcu A, Camsari UM, Acikgoz O. Effect of acute and chronic exercise on oxidant-antioxidant equilibrium in rat hippocampus, prefrontal cortex and striatum. Neurosci Lett. 2009;452(3):281-5.
- Sharma A, Weber D, Raupbach J, Dakal TC, Fliessbach K, Ramirez A, et al. Advanced glycation end products and protein carbonyl levels in plasma reveal sex-specific differences in Parkinson’s and Alzheimer’s disease. Redox Biol. 2020;34:101546.
- Hosseini SA, Salehi O, Keikhosravi F, Hassanpour G, Ardakani HD, Farkhaie F, et al. Mental Health Benefits of Exercise and Genistein in Elderly Rats. Exp Aging Res. 2022;48(1):42-57.
- Simioni C, Zauli G, Martelli AM, Vitale M, Sacchetti G, Gonelli A, et al. Oxidative stress: role of physical exercise and antioxidant nutraceuticals in adulthood and aging. Oncotarget. 2018;9(24):17181-98.
- Fallah Mohammadi Z, Aslani J, Mohammadi R. Optional training of CDNF increases the level of cerebellum in the experimental model of exposed 6-OHDA mice. Journal of Applied Exercise Physiology. 2013;11(22):33-42. [In Persian].
- Songstad NT, Kaspersen K-HF, Hafstad AD, Basnet P, Ytrehus K, Acharya G. Effects of high intensity interval training on pregnant rats, and the placenta, heart and liver of their fetuses. PloS one. 2015;10(11):e0143095.
- Park SY, Kwak YS. Impact of aerobic and anaerobic exercise training on oxidative stress and antioxidant defense in athletes. J Exerc Rehabil. 2016;12(2):113-7.
- Keshavarzian F, Doulah A, Rafieirad M. The Effect of Four Weeks of Exercise and Oleurpine Supplementation on Oxidative Stress in Brain Tissue in Experimental Model of Parkinson’s Disease in Rat. Experimental animal Biology. 2021;10(2):67-76.
- Ghanbari P, Khajehzadeh S, Sayyed A, Raeisi D, Salehi O. The effect of high intensity interval training with beetroot (Beta vulgaris) juice supplementation on serotonin and dopamine receptors expression, anxiety and depression in middle-aged diabetic rats. Avicenna Journal of Phytomedicine. 2022;12(6):627.
- Zheng HC, Liu ZR, Li YL, Wang YA, Kong JW, Ge DY, et al. Allium tuberosum alleviates pulmonary inflammation by inhibiting activation of innate lymphoid cells and modulating intestinal microbiota in asthmatic mice. J Integr Med. 2021;19(2):158-66.
- Al-Numair KS. Hypocholesteremic and antioxidant effects of garlic (Allium sativum L.) extract in rats fed high cholesterol diet. Pak J Nutr. 2009;8(2):161-6.
- Shamsaei N. Hadi M. Narimanpoorsalemi S. The effect of short-term supplementation of garlic on plasma carbonyl after exercise. National conference of sports and Health Applied Sciences.2015. [In Persian].
- Moradi S, Habibi A, Tabandeh MR, Shakerian S. Comparing the effect of 6 weeks of continuous and interval aerobic training on vascular endothelial growth factor and superoxide dismutase enzyme in hippocampus of male rats of Parkinson’s model. SSU_Journals. 2019;27(3):1302-12.
- Eidi A, Eidi M, Oryan S, Esmaeili A. Effect of garlic (Allium sativum) extract on levels of urea and uric acid in normal and streptozotocin-diabetic rats. Iranian Journal of Pharmaceutical Research. 2010(Supplement 2):52-.
- Rodriguez-Navarro JA, Casarejos MJ, Menendez J, Solano RM, Rodal I, Gomez A, et al. Mortality, oxidative stress and tau accumulation during ageing in parkin null mice. J Neurochem. 2007;103(1):98-114.
- Ni C, Ji Y, Hu K, Xing K, Xu Y, Gao Y. Effect of exercise and antioxidant supplementation on cellular lipid peroxidation in elderly individuals: Systematic review and network meta-analysis. Front Physiol. 2023;14:1113270.
- de Souza RF, de Moraes SRA, Augusto RL, de Freitas Zanona A, Matos D, Aidar FJ, et al. Endurance training on rodent brain antioxidant capacity: A meta-analysis. Neurosci Res. 2019;145:1-9.
- Nadeem MS, Kazmi I, Ullah I, Muhammad K, Anwar F. Allicin, an Antioxidant and Neuroprotective Agent, Ameliorates Cognitive Impairment. Antioxidants (Basel). 2021;11(1):87.
- Borek C. Garlic reduces dementia and heart-disease risk. The Journal of nutrition. 2006;136(3):810S-2S.
- Avci A, Atli T, Erguder IB, Varli M, Devrim E, Aras S, et al. Effects of garlic consumption on plasma and erythrocyte antioxidant parameters in elderly subjects. Gerontology. 2008;54(3):173-6.
- Prasad S, Kalra N, Srivastava S, Shukla Y. Regulation of oxidative stress-mediated apoptosis by diallyl sulfide in DMBA-exposed Swiss mice. Hum Exp Toxicol. 2008;27(1):55-63.
- Salehi OR, Sheikholeslami-Vatani D, Hosseini SA. Psycho-physiological effects of high intensity interval training and vitamin E consumption in elderly trimethyltin-treated Alzheimer’s rats. Metabolism and Exercise. 2021;11(2):57-76.