هدف و دامنه

مجله علوم پزشکی صدرا مجله رسمی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، یک نشریه  بین المللی پزشکی با درجه علمی پژوهشی است که به صورت فصلنامه منتشر می‌شود. هدف این نشریه فراهم کردن یک فضای علمی ارتباطی برای پژوهشگران در سراسر جهان است. مجله علوم پزشکی صدرا با انتشار تحقیقات و مقالات، سعی در ارتقا دانش علوم پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی درمانی دارد. این مجله از مقالات اصلی بالینی و همچنین تجربیات تحقیقاتی علوم پایه به طور عمده در مورد بیماری های شایع در منطقه و تجزیه و تحلیل مشکلات مختلف منطقه استقبال می کند.

مقالات با چکیده فارسی و انگلیسی و متن فارسی در مجله ارائه می‌شوند. مقالات مرتبط با علوم پزشکی که به یکى از اشکال زیر نگارش یافته باشد، در این مجله به چاپ می‌رسد:

1. مقاله پژوهشی

2. مقاله مروری

3. مقاله کوتاه

4. نامه به سردبیر

5. گزارش موردی 

 

سیاست نشریه در قبال دریافت هزینه از نویسنده/نویسندگان

این مجله از تاریخ ۱۴۰۱/۱/۱ کلیه مقالات ارسالی را با پرداخت هزینه مورد سنجش و بررسی قرار داده است. نویسنده مسئول هر مقاله پس از سابمیت کردن آن در سایت مجله بایستی هزینه "ارزیابی اولیه" و درصورت تمایل "ارزیابی سریع"را پرداخت نموده و در کمترین زمان ممکن فیش واریزی و کد دریافت شده هنگام سابمیت مقاله را  را به آدرس ایمیل sadra.med.journal@gmail.com ارسال نماید. لازم به ذکر است که پرداخت هزینه "پذیرش" منوط به پذیرش مقاله از سوی داوران و تیم سردبیری مجله پس از طی فرآیند داوری است و پرداخت این مبلغ در همان ابتدای امر مجله را ملزم به پذیرفتن مقاله نمی کند. لازم به ذکر است که در صورت عدم دریافت وجه "ارزیابی اولیه"، پس از گذشت ده روز از زمان سابمیت، آن کد مقاله توسط مجله آرشیو خواهد شد.

 

هزینه دریافتی به شرح زیر می باشد:

ارزیابی اولیه مقاله: سیصد هزار تومان که برای بررسی اولیه  کلیه مقالات الزامی است و در صورتی که مقاله از این مرحله عبور نماید به داور تخصصی ارجاع داده می­شود. مدت زمان لازم برای انجام داوری به طور معمول بین یک تا دو ماه است.

ارزیابی سریع (اختیاری): یک میلیون و پانصد هزار تومان، مقالات نویسندگانی که این مبلغ را پرداخت می­کنند در اولویت مجله برای بازنگری اولیه و داوری قرار
می­گیرند. لازم به ذکر است که این نویسندگان در مدت کمتر از یک ماه نتایج داوری مقالات خود را دریافت خواهند کرد.

پذیرش: دو میلیون و دویست هزار تومان، در صورتی که مقاله پس از انجام فرآیند داوری مورد پذیرش مجله قرار گیرد، پرداخت این مبلغ  توسط نویسندگان برای دریافت نامه پذیرش و قرارگرفتن در مسیر انتشار الزامی است.

جهت واریز وجوه شماره حساب "5769580989" به نام محمد هادی ایمانیه (مدیر مسئول مجله) و امیررضا دهقانیان (سردبیر مجله) نزد بانک ملت ایجاد شده است که  شماره کارت "3927-8962-3389-6104" و شماره شبا "IR410120000000005769580989" نیز مربوط به همین حساب است.

خواهشمند است فراموش نکنید که حتما تصویر فیش واریزی را به همراه کد سابمیت مقاله به آدرس ایمیل sadra.med.journal@gmail.com ارسال نمایید تا روند بررسی مقاله در اسرع وقت آغاز شود.

 

نویسنده مسئول هر مقاله در هنگام ارسال مقالات، می بایست نامه‌ای به سردبیر با اشاره به عنوان مقاله، اسامی‌ نویسندگان و ذکر این نکته که مقاله پیش از این به سایر مجلات ارسال یا در جای دیگر انتشار نیافته و نیز همه نویسندگان نسبت به ارسال و چاپ مقاله مطلع هستند، تهیه نموده و پس از امضا نویسندگان مقاله به صورت اسکن شده در هنگام ارسال مقاله، در فایل ضمیمه فراگزاری نماید.

 

عدم وابستگی هیئت تحریریه

اعضای هیئت تحریریه مجله علوم پزشکی صدرا، هیچ‌گونه وابستگی به هیچ سازمانی ندارند و از اصول WAME پیروی می‌کنند.

http://wame.org/editorial-independence

 

فرایند پذیرش مقاله

فرایند ارسال و پذیرش مقاله از طریق سایت مجله علوم پزشکی صدرا (http://smsj.sums.ac.ir/index.php/index/login) صورت می‌گیرد.

 

فرایند ارزیابی و تعهدات مجله

 

مقالات در درجه اول توسط سردبیر مورد بررسی اولیه قرار می گیرد. سپس کارشناسان داخلی مجله از نظر هرگونه نقص روش شناختی، فرمت و پیروی از دستورالعمل های مجله آن را ارزیابی می کنند.

هنگام سابمیت مقاله در سایت مجله یک کد به آن اختصاص داده می شود که از این پس کلیه مکاتبات آینده بر اساس این کد تنظیم می شوند.

سپس از طریق یک بررسی یک‌سوکور، حداقل دو داور (همتا) مقاله را بررسی خواهند کرد.

نظرات آنها به نویسنده مسئول منتقل می شود و سپس پاسخ ایشان به نظرات به همراه نظرات داوران، توسط سردبیر، جانشین سردبیر و داور نهایی که می تواند عضو هیئت تحریریه باشد، ارزیابی می شود.

بررسی نهایی مقالات در جلسات منظم هیئت تحریریه مجله و براساس نظرات و دامنه ژورنال انجام می گیرد و در نهایت سردبیر تصمیم خواهد گرفت که کدام مقاله را باید منتشر کنند.

در صورت تائید نهایی به ترتیب تاریخ آماده شدن در مجله چاپ می شود.

مجله مسئولیتی در قبال دعاوی بین نویسندگان و نیز نویسندگان با مراجع دیگر را بر عهده نخواهد داشت.

ترتیب ذکر نام نویسندگان طبق ترتیب مندرج در مقاله به عهده نویسنده مسئول مقاله می‌باشد و کلیه حقوق جزئی و کلی مقاله مدرج در مجله برای نویسنده(گان) محفوظ است.

مجله در رد یا پذیرش مقالات آزاد است و نیز حق ویرایش علمی و ادبی و تلخیص مقالات را برای خود محفوظ می‌دارد. نسخه نهایی قبل از چاپ برای نویسنده مسئول مقاله ارسال خواهد شد.

مقاله ارسالی بازگشت داده نمی شود.

  

ملاحظات اخلاقی

چاپ هر گونه نوشته ای در مجله منوط به رعایت معیارهای اخلاقی است. مجله علوم پزشکی صدرا، عضو کمیته اخلاق نشر (COPE) است. در مواجهه با هرگونه رفتار اخلاقی، به نمودارها و رهنمودهای COPE مراجعه شده است. این ژورنال همچنین دستورالعمل های ذکر شده در توصیه های مربوط به انجام، گزارش دهی، ویرایش و انتشار کارهای علمی در مجلات پزشکی صادر شده توسط کمیته بین المللی ویراستاران مجله پزشکی (ICMJE) (http://www.icmje.org/#privacy) را دنبال می کند.

  • بیانیه حقوق بشر و حیوانات

تحقیقات مربوط به موضوعات انسانی، مطالب انسانی یا داده های انسانی، باید مطابق با اعلامیه هلسینکی انجام شده و باید توسط یک هیئت بررسی مستقل محلی، منطقه ای یا ملی (مثلاً ، کمیته اخلاق ، هیئت بررسی نهادینه) تأیید شده باشد. هنگام گزارش آزمایشات بر روی حیوانات، نویسندگان باید نشان دهند که آیا از معیارهای نهادی و ملی برای مراقبت و استفاده از حیوانات آزمایشگاهی پیروی شده است. راهنمایی های بیشتر درباره اخلاق تحقیقات حیوانات از انجمن بین المللی راهنمای اجماع ویرایشگران دامپزشکی در مورد اخلاق و رفاه حیوانات موجود است.

  • رضایت آگاهانه (Informed consent)

تمامی شرکت‌کنندگان در پژوهش‌ها می‌بایست از اهداف انجام پژوهش و عوارض داروهایی که در مداخلات استفاده می‌شود، آگاه باشند. فرم رضایت آگاهانه در رابطه با این نوع پژوهش‌ها باید توسط شرکت‌کنندگان یا سرپرستان قانونی آنها در پژوهش تأیید شود. این نشریه حق درخواست اسناد مربوط را دارد و نویسندگان باید آماده ارائه اسناد در صورت درخواست سردبیر مجله باشند.

  • نویسندگی  (Authorship)

براساس توصیه های تازه منتشر شده برای انجام، گزارش دهی، ویرایش و انتشار کارهای علمی در مجلات پزشکی، توسط ICMJE، "نویسنده" به طور کلی به کسی اتلاق می شود که هر چهار شرط زیر را داشته باشد:

1- مشارکت قابل توجه در ایده کلی و طراحی ایده مقاله، جمع‌آوری داده‌ها یا تجزیه و تحلیل و تفسیر داده‌ها؛ و

2- طراحی مقاله یا بازنگری نقادانه مقاله جهت یافتن اهمیت محتوای فکری آن؛ و

3- بازنگری و بررسی نسخه نهایی؛ و

4- توافق جهت پاسخگویی در مورد کلیه جنبه های کار در اطمینان از اینکه سؤالات مربوط به صحت یا یک­پارچگی هر قسمت از کار به طور مناسب بررسی و حل می شود.

  • تضاد منافع  (Conflict of Interest)

ما از همه نویسندگان می خواهیم تا درباره هر نوع "تضاد منافع" (اعم از مالی ، شخصی ، سیاسی یا دانشگاهی) که به طور بالقوه می تواند بر داوری آنها تأثیر بگذارد، به ما اطلاع دهند. همچنین از آنها درخواست می­شود تا نام گروه و یا مؤسسه‌ای که مطالعه در آن انجام شده و یا حمایت مالی نموده است، را در توافق نامه­ای ضمیمه مقاله کنند. ترجیحاً از نویسندگان خواسته می شود فرم افشای یکنواخت موجود را از طریق: (http://www.icmje.org/coi_disclosure.pdf) پر کنند.

حمایت کلی موسسه از زمان اختصاص یافته ی یک نویسنده در یک پژوهش باید از سرمایه گذاری مستقیم و کلی پروژه تحقیقاتی متمایز شود.

  •    سرقت ادبی (Plagiarism)

نویسندگان مجاز نیستند که کلمه به کلمه از مقالات چاپ شده قبلی یا نسخه های خطی ارسال شده در جای دیگر استفاده کنند. در مواردی که سرقت ادبی تشخیص داده می­شوند، به نمودارهای جریان و دستورالعمل های COPE ارجاع داده می شوند.

انتشار یا ارسال مجدد یا همزمان تمام یا بخشی از یک مقاله قبلاً چاپ شده یا ارسال شده به مجله، قابل قبول نیست.

نویسندگان یک مقاله با انتشار آن ادعا می­کنند که محتویات علمی و ادبی مقاله، منتج از فعالیت علمی خودشان است. استفاده از نظرات یا جملات دیگران تحت عنوان نتایج یک پژوهش اصیل بر خلاف اخلاق علمی است و تخلفی جدی محسوب می شود که سرقت ادبی یا Plagiarism نام دارد. جدا از ذکر کامل منابع مورد استفاده، متن مقاله نباید این شبهه را ایجاد کند که تمام یا بخش‌هایی از آن از سایر نوشتارهای چاپ شده و چاپ نشده کپی شده است.

  • حق چاپ (Copyright)

اگر نسخه خطی حاوی هرگونه تصویر یا متن منتشر شده قبلی باشد، وظیفه تأیید مجوز از دارندگان حق چاپ برعهده نویسنده است. نویسنده موظف است نامه های کتبی اصلی را برای کلیه مطالب دارای حق چاپ که در دست­نوشته­های خود استفاده کرده است، دریافت و ارسال کند.

مسئولیت کامل منایع و مطالب چاپ شده از دیدگاه اخلاقی و حقوقی بر عهده نویسنده (نویسندگان) خواهد بود.

تمامی مسئولیت هر مطلب منتشر شده، شامل صحت و اعتبار تمامی مطالب آن، از جمله مطالب مربوط به اخلاق در پژوهش بر عهده نویسنده (نویسندگان) است.

 

سیاست بازپس­گیری

مجله علوم پزشکی صدرا از نمودارهای COPE برای استرداد مقاله منتشر شده استفاده می کند (http://publicationethics.org/resources/guidelines) تا تعیین کند که آیا یک مقاله منتشر شده باید پس گرفته شود.

 

واگذاری مسئولیت حق چاپ و حقوق مؤلف

مقاله شما منتشر نخواهد شد مگر اینکه یک فرم واگذاری حق چاپ توسط مجله علوم پزشکی صدرا امضا و دریافت شده باشد. شما بدین وسیله تأیید می کنید که "این مقاله یک اثر اصلی است، که قبلاً منتشر نشده است و برای چاپ در جای دیگری به شکل نهایی خود یا به صورت چاپی یا الکترونیکی در نظر گرفته نشده است".

حق چاپ مقالات به مجله منتقل می شود. انتقال حق چاپ شامل حق انحصاری تکثیر و توزیع مقاله، از جمله چاپ مجدد، ترجمه، تکثیر عکاسی، میکروفرم، فرم الکترونیکی (آفلاین، آنلاین) یا هر گونه بازتولید دیگر با ماهیت مشابه است.

 

آماده­ سازی مقاله

از تمامی نویسندگان محترمی که مایلند مقاله آنها در مجله علوم پزشکی صدرا چاپ گردد، تقاضا می‌شود همه نکات زیر را در زمان تنظیم و تدوین مقاله رعایت نمایند.

1- صفحه پوشش (Cover letter)باید حاوی بیانیه­ای باشد که شما مقاله خود را تا زمان تکمیل روند بررسی، مجدداً به مجله دیگری ارسال نخواهید کرد. همچنین لطفاً ذکر کنید که بقیه نویسندگان نیز مقاله مرتبط با همان مطالعه را ارسال یا منتشر نکرده اند. نویسندگانی که از فناوری به کمک هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، می بایست در صورت وجود، نحوه استفاده از آن را هم در صفحه پوشش و هم در مقاله ارسالی، در بخش مربوطه، شرح دهند. به عنوان مثال، اگر از هوش مصنوعی برای کمک نوشتن استفاده شده است، این مورد را در بخش تقدیر و تشکر توضیح دهید. اگر از هوش مصنوعی برای جمع‌آوری داده‌ها، تجزیه و تحلیل یا تولید شکل استفاده ‌شده است، نویسندگان باید این کاربرد را در بخش مواد و روش‌ها شرح دهند.

2- صفحه عنوان (TitlePage) مقاله بدون شماره صفحه است و باید شامل موارد زیر باشد:

1)     عنوان مقاله؛

2)     نام نویسندگان و درجه علمی و وابستگی سازمانی آنها (به هر دو زبان فارسی و انگلیسی)؛

3)     کد ارکید نویسنده اول و نویسنده مسئول مقاله؛

4)     نام موسسه ای که کار در آن انجام شده است؛

5)     عنوان کوتاه (شکل کوتاه شده عنوان اصلی برای ارائه در بالای صفحات)؛

6)     آدرس پستی کامل ، شماره تلفن/نمابر و آدرس ایمیل نویسنده مسئول. این صفحه بدون شماره است.

3- چکیده مقاله باید ساختاریافته و شامل نکات زیر باشد:

1)     چکیده مقاله باید به فارسی و انگلیسی تهیه شود.

2)     تعداد کلمات چکیده فارسی و انگلیسی هرکدام 250 کلمه است.

3)     ترجیحاً در چکیده نباید واژه­های اختصاری ذکر شود.

4)     تمام مقالات بایستی دارای چکیده فارسی و انگلیسی باشند.

5)     چکیده فارسی مقالات پژوهشی شامل مقدمه، روش‌ها، یافته‌ها و نتیجه‌گیری باشد.

6)     چکیده انگلیسی مقالات پژوهشی حاوی Results, Methods, Introduction و Conclusion باشد.

7)     برای مقالات مروری نیازی نیست که چکیده ساختاریافته باشد؛ کافیست چکیده این نوع مقالات شامل خلاصه‌ای از مقاله ‌باشد.

4- واژگان کلیدی برای اهداف فهرست بندی استفاده می­شوند. هر مقاله بایستی شامل 4 تا 6 کلمه کلیدی انتخاب شده از عناوین موضوع پزشکی (MeSH) باشد. http://nlm.nih.gov/mesh/

5- مقدمه باید زمینه یا پیش زمینه را فراهم کند و با بیان مسأله هدف یا منظور از مطالعه یا مشاهده را مشخص کند.

6- مواد و روش ها باید به روشنی مراحل انجام شده برای دستیابی به اطلاعات را مشخص کند. مطمئن شوید که این قسمت تنها شامل اطلاعاتی است که در زمان نگارش برنامه یا پروتکل مطالعه در دسترس قرار داشته است. این قسمت باید با جزئیات کامل (از قبیل: کنترل ، معیار ورود و خروج ، و غیره) ذکر شود و به زیرمجموعه ­های (نحوه انتخاب شرکت کنندگان، نحوه جمع آوری داده ها و ابزار های مورد استفاده در مطالعه، و تجزیه و تحلیل آماری) تفکیک شود. بهتر است از تکرار جزئیات تکنیک­های استاندارد جلوگیری شود.

برای مطالعات کارآزمایی بالینی، نویسندگان باید به بیانیه CONSORT مراجعه کنند
(http://www.consort-statement .org/). همچنین این مطالعات نیاز به شماره IRCT دارند. کلیه مطالعات کارآزمایی بالینی باید در هر مرکز بین المللی ثبت IRCT که توسط WHO تأیید شده است، ثبت شوند. برای تحقیقات انجام شده در ایران ، توصیه می شود در IRCT (www.irct.ir) ثبت نام کنید. پس از دریافت شماره مورد نظر آن را در انتهای مقاله در قسمت تقدیر و تشکر وارد نمایید.

راهنماهایSTROBE ، STARD و PRISMA به شما کمک می کند تا تحقیقاتی با کیفیت بالا تهیه کنید و کلیه اطلاعات و شواهد مورد نیاز را برای روش های مرتبط ارائه دهید. وب سایت EQUATOR Network در استفاده از این راهنماها به شما کمک می کند.

نام نرم افزار مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل آماری و توصیف روش واقعی، باید در این قسمت بیان شود.

نویسندگانی که از فناوری هوش مصنوعی برای انجام مطالعه استفاده کرده‌اند، باید استفاده از آن را در بخش روش‌ها، با جزئیات کافی، از جمله ابزار مورد استفاده، نسخه، و دستورالعمل مورد استفاده در نرم افزار، را شرح دهند تا امکان همانند سازی رویکرد فراهم شود.

7- یافته­ ها باید به ترتیب زمانی در متن، جدول و یا تصویر ارائه شوند. نتایج و یافته­ها را با توجه به اهمیت آنها سازماندهی کنید. آنها باید ناشی از مطالعه خود شما باشند.

8- جداول، نمودار­ها و تصاویر با استفاده از اعداد عربی، به ترتیبی که در متن آمده­اند، مورد استناد قرار­گیرند. رعایت کردن نکات زیر درمورد آنها ضروری است:

1)     جداول باید ساده باشند و نباید اطلاعات را در متن مقاله کپی کرد.

2)     جداول باید دارای عنوان در قسمت بالا باشند و در صورت نیاز به توضیح، در زیر جداول به صورت زیرنویس قید گردد.

3)     تصاویر فقط باید در صورت بهبود مقاله ارائه شوند.

4)     برای فیلم­های رادیوگرافی، اسکن­ها و سایر تصاویر تشخیصی، و همچنین تصاویر نمونه های پاتولوژی یا عکس های نوری­، تصاویر با وضوح بالا را با فرمت jpeg یا bitmap ارسال کنید.

5)     توضیحات و زیرنویس­ها را برای تصاویر در یک صفحه جداگانه تایپ کنید، و مقیاس داخلی را توضیح دهید و روش رنگ آمیزی در عکسهای نوری را مشخص کنید.

6)     تعداد جداول، نمودارها و تصاویر متناسب با حجم مقاله (یک مورد به ازای هر چهار صفحه) باشد. از آوردن جداول و نمودارهایی که به اطلاعات و داده های آنها در متن مقاله بطور کامل اشاره شده است، اجتناب گردد.

7)     داده ها نباید به هر دو صورت جدول و نمودار ارائه شوند.

9- بحث باید بر جنبه های جدید و مهم مطالعه و نتایجی که به دنبال خواهد داشت تاکید کند. مکانیسم ها یا توضیحات احتمالی برای این یافته­ها باید مورد بررسی قرار گیرد. همچنین محدودیت­های مطالعه و پیامدهای یافته­ها برای تحقیقات بعدی یا اقدامات بالینی باید مورد بررسی قرار گیرد.

10- نتیجه گیری باید نتیجه نهایی را که نویسنده (نویسندگان) به آن رسیده­است (رسیده­اند) را بیان کند. نتایج سایر مطالعات نباید در این بخش بیان شود.

11- تقدیر و تشکر از هرگونه کمک فنی، پشتیبانی عمومی، مالی و مادی یا مشارکت­هایی که نیاز به قدردانی دارند اما اعتبار را تألیف را به زیر سئوال نمی­برند، می توانند در انتهای متن در همین قسمت ذکر شوند.

در مورد مطالعات انسانی که توسط کمیته اخلاق به تایید رسیده است، لازم است نام کمیته اخلاقی که طرح را تایید نموده است در این قسمت نوشته شود و با ذکر شماره نامه تاییدیه کمیته اخلاق و نام کمیته اخلاق مورد نظر، از ایشان تقدیر و تشکر به عمل آید.

12- منابع باید مطابق دستورالعمل استناد به متن در شیوه ونکوور، به ترتیب اشاره در متن مقاله، شماره‌گذاری شوند. تعداد ارجاعات نباید ترجیحا از 40 رفرنس برای مقالات پژوهشی، 15 برای مقالات کوتاه و 8 برای گزارش­های موارد نادر تجاوز کند.

در صورت امکان، پژوهشگران باید به مقالات چاپ شده ارجاع دهند نه صرفاً به چکیده های مقالات. منابع کلا باید به انگلیسی نگارش شوند. جهت نگارش منابع فارسی به زبان انگلیسی در صورتی که در منبع اصلی ترجمه انگلیسی عنوان مقاله، نام مجله یا کتاب در قسمت های پشت جلد کتاب یا مقاله و یا در قسمت چکیده انگلیسی وجود داشته باشد، از همان ترجمه انگلیسی استفاده می شود. درصورتی که ترجمه انگلیسی برای منبع فارسی در خود منبع اصلی ذکر نشده باشد لازم است «عنوان مقاله، اسم مجله و نیز اسم نویسندگان» به انگلیسی ترجمه شده و در انتهای ذکر آن منبع، (In Persian) عنوان شود.

برای رفرنس­هایی که بیش از 6 نویسنده دارند، لطفاً نام شش نویسنده اول را ذکر کرده و مابقی نویسندگان را با عبارت "et al" معرفی کنید.

جهت کسب اطلاعات درباره شیوه منبع نویسی ونکوور لطفا به "راهنمای سبک NLM برای نویسندگان، ویراستاران و ناشران" مراجعه کنید. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK7256/)

در ادامه چند نمونه منبع‌نویسی به شیوه ونکوور ارائه می­گردد:

 مقاله در مجله:

Chen MC, Liu HE, Chiou AF. The effect of a simple exercise programme on quality of life of older adults. Journal of Internal Medicine. 2012; 49(5): 265-273.

کتاب:

Lapitan MC, Libby P, Auerbach AD, Braunwald E. Braunwald's Heart Disease: a text book of cardiovascular medicine. 3rd Ed. New York: Philadelphia, PA. Elsevier & Saunders; 2005.  p. 120.

بخشی از یک کتاب:

Fukushima S, Massolini G. management of health. In: Carter C, Peel JR, editors. Clinical guideline for the evaluation of chronic insomnia. 5nd ed. London: Academic Press; 2012. p. 145-158.

 13- مطالب تکمیلی مانند کلیپ­های فیلم، پرسشنامه­ها و غیره در نسخه آنلاین ژورنال منتشر می­شوند.

 

نکات مهم درمورد نگارش مقاله:

متن مقالات پژوهشی شامل: چکیده فارسی و انگلیسی، واژگان کلیدی، مقدمه (حاوی ، هدف و بررسی مآخذ علمی)، روش ها، یافته ها، بحث و نتیجه گیری، تقدیر و تشکر و فهرست منابع باشد.

متن مقالات مروری شامل: خلاصه فارسی و انگلیسی، واژگان کلیدی، مقدمه ( حاوی اهداف و زمینه مطالعه)، روشهای مرور و منابع داده­ها، بحث و نتیجه‌گیری، تقدیر و تشکر و فهرست منابع باشد.

متن گزارش­های موارد نادر شامل: خلاصه فارسی و انگلیسی، واژگان کلیدی، مقدمه، شرح مورد، بحث و نتیجه گیری و فهرست منابع باشد.

لازم به یادآوری است که نکات اخلاقی رعایت شده در پژوهش باید به طور کامل شرح داده شود. عدم ذکر ملاحظات اخلاقی، گویای عدم رعایت آن می باشد.

 

چک لیست آماده سازی مقاله

به عنوان بخشی از فرایند ارسال، نویسندگان موظف هستند مقالات خود را با همه دستورالعمل­های زیر انطباق داده و سپس ارسال کنند، مقالاتی که از این دستورالعمل­ها پیروی نکرده­اند ممکن است به نویسندگان برگردانده شوند.

1)     مقاله قبلاً منتشر، و یا برای بررسی به مجله دیگری ارسال نشده است (یا توضیحی در این­باره در نامه­ای به سردبیر ارائه شده است).

2)     فایل مقاله در قالب و یا فرمت OpenOffice ، Microsoft Word ، RTF یا WordPerfect است.

3)     در صورت وجود، URL برای منابع ارائه شده است.

4)     متن به صورت یک فاصله است. از فونت با اندازه 12 استفاده شده است. بجای استفاده از خط زیر از شیوه مورب کردن استفاده شده است (بجز آدرس های URL)؛ و تمام نمودار­ها، تصویرها و جداول در محل دقیق خود در متن قرار گرفته­اند نه در انتها.

5)     متن به الزامات سبک و کتابشناختی مندرج در راهنمای نویسندگان، که در صفحه اصلی مجله وجود دارد، پایبند است.

6)     در صورت الصاق به بخش بررسی همتای مجله، دستورالعمل­های مربوط به اطمینان از یک بررسی دو سو کور رعایت شده است.

7)     قرارداد تاریخ­دار توسط همه نویسندگان به امضا رسیده و همراه با مقاله ارسال می­شود (می­توانید قرارداد را از قسمت "فرم" در نوار ناوبری بارگیری کنید).

 

زبان و سبک

از آنجایی که زبان اصلی و رسمی مجله فارسی است، رعایت قواعد و دستور زبان فارسی و رسا بودن جمله ها بسیار مورد اهمیت است. بهتر است که تا حد امکان از واژه های فارسی برای بیان مطالب و اصطلاحات علمی استفاده گردد و از آوردن الفاظ انگلیسی در مواردی که معادل فارسی قابل قبول و مفهوم دارند پرهیز گردد. در مواردی که نیاز به نوشتن اسامی در متن مقاله است، کلمه یا اسم مورد نظر را به فارسی نوشته و معادل انگلیسی آن در داخل پرانتز وارد نمایید. در صورتی که در متن، واژه یا عبارتی معادل اختصاری فارسی و انگلیسی دارد، در اولین استفاده عبارت کامل به همراه معادل اختصاری در داخل پرانتز ذکر گردد و در ادامه معادل اختصاری بیاید.

نسخه انگلیسی چکیده باید واضح و مختصر، مطابق با استانداردهای پذیرفته شده از سبک انگلیسی و استفاده از آن، باشد. به نویسندگان غیر انگلیسی زبان توصیه می­شود که در زمینه نگارش به زبان انگلیسی کمک دریافت کنند.

چکیده فارسی و متن مقاله با قلم B-Nazanin و چکیده انگلیسی با قلم Times New Romance همگی با اندازه 12 نگارش شوند. متن مقاله در محیط نرم‌افزار 2013 MS-Word تنظیم و از طریق بخش ارسال مقاله به آدرس http://smsj.sums.ac.ir/contacts ارسال گردد. کلیه مطالب باید در صفحات شماره گذاری شده با فاصله دو خط تایپ شوند. بهتر است تعداد صفحات مقاله تایپ شده حداکثر 15 صفحه باشد.

دفتر تحریریه حق ویرایش نسخه های خطی ارسال شده به منظور مطابقت با سبک مجله را دارد. در هر صورت، نویسندگان، مسئول مطالب منتشر شده هستند.

 

اصلاح اشتباهات

مجله یک غلطنامه (erratum) را زمانی که تایید شده باشد که یک خطای واقعی در یکی از شماره­های نشریه چاپ شده است، منشر می­کند.

 

بیانیه حریم خصوصی

نام­ها، شماره­های تماس و آدرس­های ایمیل وارد شده در سایت این مجله منحصراً برای مقاصد اعلام شده این نشریه استفاده می­شود و برای اهداف دیگری یا برای طرف مقابل در دسترس نخواهد بود.

 

دسترسی پژوهشگران به مقالات چاپ‌شده در مجله علوم پزشکی صدرا رایگان می‌باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با دفتر مجله تماس حاصل فرمایید:

تلفن تماس: 32122970-071

فکس: 32122970-071

رایانامه: sadra.med.journal@gmail.com

smsj@sums.ac.ir          

 تارنما: http://smsj.sums.ac.ir/